Közélet

2017.06.24. 14:19

Az idősbarát Szarvaskőben az ember a fontos

Újbuda, Győr, Ferencváros és Szarvaskő önkormányzatainak képviselői mutatkoztak be egy-egy rövid előadással az „Idősbarát jó gyakorlatok” önkormányzati konferencián a fővárosban.

S. S.

 A megyénkbeli település polgármestere, Szabóné Balla Marianna elmondta: mint kistelepülési vezető, egyedül tartott előadást. Külön örömére szolgált, hogy a tanácskozáson megismerkedhetett Monspart Saroltával. Az egykori világbajnok tájfutó jelezte: sokat járt Szarvaskőben tájfutóként, és ígéretet tett arra, hogy ellátogat ismét a faluba.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Szabóné Balla Marianna és Monspart Sarolta Fotó: beküldött
[/caption]

– A beszédemben különös hangsúlyt fektettem az infrastruktúra hiányából adódó nehézségekre, illetve arra, hogy az idősek egy része egyedülálló nő, gyermekeik még aktív dolgozók. Szóltam arról, hogy községünkben nincs kiépített szennyvízhálózat, sem gázhálózat, bizonyos lakott területi részen az ivóvízhálózat is hiányzik – mondta el a faluvezető az előadásáról, amelyben beszélt a téli fűtés nehézségeiről, illetve arról, milyen problémát okoz, hogy településük nem rendelkezik közösségi házzal, illetve olyan helyiséggel ahol az idősek rendszeresen összegyűlhetnének.

– Jó volt tapasztalni, hogy falunk neve nem ismeretlen az ország más tájairól érkezőknek. Volt, aki megjegyezte, amikor arról beszéltem, hogy Szarvaskőben rendkívül jó a közbiztonság, legszívesebben bekiabálta volna: „persze, hiszen a falu határát egész álló nap traffipaxos rendőr őrzi”. A fogadófiguráinkról többen is érdeklődtek, és gratuláltak az ötlethez valamint a kivitelezéshez – tette hozzá a polgármester.

Nem a pénz…

A konferencián megyénket Molnárné Lukács Andrea köztisztviselő képviselte még. Ő így értékelte a polgármester előadását: „…megdöbbentő volt. Nem a pénzről, nem a

teamről, marketingről szólt, hanem a tényleges egyszerű valóságról. Arról, hogy pénz, segítők és marketing nélkül is lehet segíteni az időseken. Fel lehet venni a telefont, hogy minden rendben van-e. Meg lehet őket látogatni, pár kedves szót váltani velük, meghallgatni a napi eseményeiket.”

teamről, marketingről szólt, hanem a tényleges egyszerű valóságról. Arról, hogy pénz, segítők és marketing nélkül is lehet segíteni az időseken. Fel lehet venni a telefont, hogy minden rendben van-e. Meg lehet őket látogatni, pár kedves szót váltani velük, meghallgatni a napi eseményeiket.” Szabóné Balla Marianna és Monspart Sarolta Fotó: beküldött -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!