Közélet

2017.06.29. 18:16

Negyven éve a természet szolgálatában

Jubileumi kiállítással, és a Bükköt dicsőítő versek bemutatásával vette kezdetét az idei Kaláka Fesztivál a megyeszékhelyen csütörtökön, a Vitkovics Alkotóház és Művésztelepen.

Süli Kinga

A rendezvénysorozat első programja a 40 év 40 kép című tárlat megnyitója volt, amely a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) negyvenedik évfordulójának állít emléket. A kiállított 40 fotó mellett 41 vers is helyet kapott, melyeket a BNPI és a Kaláka fesztivál által közösen meghirdetett versíró pályázatra érkezett 254 költemény közül választottak ki.

Rázsi Botond, Eger alpolgármestere a megnyitón úgy fogalmazott: örömteli, hogy bár eddig kevés vers volt a Bükkről, most sikerült változtatni ezen, és olyan alkotások születtek, melyek hűen tükrözik a vidék szépségét.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A tárlat június 30. és július 28. között lesz látogatható Fotó: Márkus Attila
[/caption]

A kiállításhoz egy Utazó alkotónap is kapcsolódik majd július 29-én, melynek keretein belül az érdeklődők egy természetvédelmi és képzőművészeti túrán vehetnek részt szakemberek vezetésével a Bükkben.

A tárlat június 30. és július 28. között látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!