Közélet

2017.06.29. 14:22

Szombattól hidegfront hozza meg az enyhülést

Egy ideig még marad a kánikula, de szombattól jön a hidegfront, és csapadék is várható.

idokep.hu/heol.hu

Csütörtökön országszerte szeles időre készülhetünk, helyenként viharossá is fokozódhat a délies szél. Marad a kánikula, többfelé kialakulhatnak záporok, a középső és keleti országrészben zivatarok is. A hőmérséklet 29-35 fokig emelkedik, délkeleten várhatóak a melegebb értékek. Frontmentes időre számíthatunk - derül ki az Idokep.hu előrejelzéséből.

Pénteken is szeles idő várható, erős délnyugati légmozgásra számíthatunk. Többnyire napos, délutánra felhősebb idő ígérkezik, 15-20 fokos minimumokkal és 28-34 fokos maximumokkal. Legfeljebb nyugaton alakulhat ki egy-egy zápor.

Szombaton előreláthatólag egy kisebb lehűlést eredményező hidegfront okoz a nyugati, középső országrészben kiadós csapadékot a délelőtt folyamán, majd délután az északi országrészben fordulhatnak elő záporok. A hőmérséklet csúcsértéke 24-29 fok között marad.

Vasárnap az erős északias szél mellett változóan felhős idő várható, jelentéktelen záporokkal. 22-29 fokot mérhetünk, a magasabb értékekre keleten számíthatunk. Hétfőn a légmozgás és a hőmérsékleti értékek hasonlóképp alakulnak, valamivel naposabb idő várható, néhol délelőtt lehetnek csak gyenge záporok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!