Közélet

2017.06.15. 15:03

Toborozzák a munkaerőt a csokigyárba

A Fejlődő Hatvan programban kiemelt helyen áll az új munkahelyek teremtése.

T. O.Már toborozzák a munkaerőt a hamarosan felépülő csokoládégyárba, akiket pedig idáig felvettek – 20–30 embert –, azokat egyelőre a cég egyik kisebb üzemében, Csepelen foglalkoztatják – tájékoztatott Horváth Richárd polgármester. Hozzátette: folyamatosan kapcsolatban állnak Bassam S. Ghraouival, a Ghraoui Csokoládé Manufaktúra Zrt. elnökével, aki elmondta: már tervezik a hatvani üzemet, s hamarosan az engedélyeket is megkapják, ami után elkezdődhet az építkezés.Mint arról többször beszámoltunk, a szíriai illetőségű cég több mint félezer embert foglalkoztató csokoládégyárat épít a Zagyva-parti városban. A kormány az év elején kiemelt beruházássá nyilvánította a projektet, ami a napokban a Magyar Közlönyben is megjelent. A polgármester szerint mindez azt is jelenti, hogy az eljárási idő lerövidül, s a termelés a szokásosnál hamarabb elkezdődhet.

A gyár építéséről már tavaly elkezdődtek a tárgyalások az önkormányzat, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a tulajdonos között. Az üzemet a 3-as számú főút és az északi elkerülő út találkozásánál lévő területen, a kerekharaszti oldalon építik fel. Emellett csokoládémúzeum is helyet kaphat a városban.

– A Fejlődő Hatvan programban kiemelt helyen áll az új munkahelyek teremtése. Nemrég egy kormányzati cég, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. jelentette be, hogy Hatvanban új ipari park létesül, amelyhez a forrás rendelkezésre áll – tájékoztatta a Heolt Horváth Richárd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!