Közélet

2017.07.02. 16:20

A városrész szebbé, élhetőbbé tétele a cél

Több mint 100 millió forintból újulnak meg az egri Berva városrész 1. számú lakótelepének zöldfelületei és közösségi terei, még az idei évben.

Süli K.



Egy nagyszabású beruházásnak köszönhetően 116 millió forintból újulnak meg az egri Berva városrész 1. számú lakótelepének zöldfelületei és közösségi terei. A projekt még idén nyáron kezdetét veszi, és remélhetőleg az idei évben be is fejeződik – tájékoztatta lakossági fórumon az érintetteket Rázsi Botond, Eger alpolgármestere szombaton, a Berva-völgyi közösségi házban.

Az alpolgármester elmondta, amióta megépült a Berva lakótelep, nem volt még példa ilyen mértékű beruházásra, melyet az ott élőkkel együttműködve dolgoztak ki.

– Az elmúlt időszakban már több lakossági fórumot is tartottunk az érintetteknek a projekttel kapcsolatban, ahol elmondhatták véleményüket, kéréseiket. A kivitelező minden ilyen találkozón jelen volt, és igyekezett figyelembe venni a felmerült igényeket, így alakult ki a végleges koncepció. A fő cél az volt, hogy minden korosztály számára élhetőbbé váljon a terület – árulta el Rázsi Botond.

Hóka Beatrix, a kivitelező Liget Tájépítész Iroda ügyvezetője elmondta, több elemből áll a beruházás, többek között megújul a közösségi ház előtti zöldfelület, valamint a Négy Évszak szoborcsoport környezete, és egy szabadtéri fitnesz parkot is kialakítanak. Ezen felül a vasúti átjárónál létesítenek egy kerékpáros pihenőt, és egy új kisméretű füves focipálya is lesz a volt modellpálya területén. A lakosok kérésére több új hulladéktárolót is kialakítanak majd, valamint új kültéri bútorokkal is gazdagodik a terület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!