ünnep

2019.08.12. 17:00

100 éves lett a gyöngyösi Vince bácsi, akinek a harmadik emelet sem akadály

Kiváló egészségnek örvend, szemüveg nélkül olvas és a keresztrejtvény-fejtés a kedvenc időtöltése a Gyöngyösön élő Róza Vincének, aki tegnap ünnepelte 100. születésnapját.

J. M.

20190812 - A 100 éves Róza Vincét köszönti Hiesz Gyönrgy polgármester, Gyöngyös - Albert Péter, AP - HMH

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Albert Péter

A jeles alkalomból az önkormányzat nevében otthonában Hiesz György polgármester is felköszöntötte, aki tortával, ajándékcsomaggal, virággal és oklevéllel kedveskedett.

Vince bácsi arcán és erején az élet megpróbáltatásai nem hagytak nyomot. Ahogy mondani szokás, letagadhatna néhány évet az életkorából. Remek fizikai és szellemi állapotát a szerencsés genetikán kívül talán annak is köszönheti, hogy aktívan kiveszi a részét a mindennapi teendőkből. Harmadik emeleti lakásukból naponta eljár bevásárolni, hogy segítsen feleségének, akivel 73 éve élnek együtt. Vince bácsiról egyébként korábban már írtunk, ugyanis 2016-ban ünnepelték Rácz Idával a 70. házassági évfordulójukat.

Róza Vince és Rácz Ida már 73 éve élnek szerelemben Fotó: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

Vince bácsi a Békés megyei Endrődön született, és a gyöngyösoroszi bánya főkönyvelőjeként ment nyugdíjba. Gyöngyösre 1965-ben költözött családjával. Sajnos két gyereke közül az egyikük már nem ünnepelhet vele, és három unokája közül is elvesztett már egyet. Öt dédunokája azonban felköszöntötte az ünnepeltet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában