ünnep

2019.07.29. 08:56

100. születésnapján köszöntötték a noszvaji Samu bácsit

Mintegy ötven családtagja ünnepelte a noszvaji szépkorút.

Süli K.

Sipos Ferencné, Samu bácsi gondozója, Bóta Géza polgármester, és az ünnepelt. Beküldött fotó

Századik születésnapja alkalmából köszöntötték szombaton a település iskolájában Elek Sámuelt. Az eseményre az ország minden részéből érkeztek családtagok, mintegy ötvenen ünnepeltek együtt. A jeles programon részt vett Bóta Géza polgármester is, aki a miniszterelnök oklevelét adta át Samu bácsinak.

Sipos Ferencné, Samu bácsi gondozója, Bóta Géza polgármester, és az ünnepelt. Beküldött fotó

A településvezető elmondta, polgármestersége alatt még egyetlen százéves helybélit sem volt lehetősége köszönteni. Hozzátette, a szépkorúak iránti tisztelet és hála jeléül küldte a miniszterelnök az oklevelet, majd további jó egészséget, és boldog éveket kívánt Samu bácsinak.

Az ünnepelt meghatódva mondott köszönetet, és üdvözölte szeretteit. Mint mondta, nem emlékszik olyan noszvajira, aki megélte volna a száz esztendőt. Örömmel tekintett körbe az iskolában, felidézte, ő már akkor azon a helyen tanult, amikor még nem is állt a jelenlegi intézmény. A köszöntőt koccintás követte Elek Sámuel tiszteletére, majd közösen idézték fel a család történetét egy videó segítségével, és külön-külön is köszöntötték az ünnepeltet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában