születés

2020.02.04. 11:48

13 kisbaba született Egerben mindössze egy nap alatt

Tovább nőtt az idén a születések száma a Markhot Ferenc Kórházban. Február 3-án huszonnégy óra alatt 13 kisbaba született, ami a duplája az általában megszokott átlagnak.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: KieferPix

Az idei évben eddig 146 csecsemő látta meg a napvilágot Egerben, míg tavaly ugyanezen időszakban 119-en – tájékoztatta portálunkat Szegedi Erzsébet az intézmény sajtóreferense. Mint megtudtuk: az intézményben zajlik a Családbarát Szülészet projekt első szakaszának megvalósítása, melynek első körében felújítják a szülőszobákat, komfortossá teszik a helyiségeket. A beruházást március végére fejeződik be. A második körben pedig a gyermekágyas kórtermeket újítják föl, tizenegy kétágyas, két darab egyágyas kórtermet alakítanak ki vizesblokkokkal és egy négyágyas kórtermet a császármetszéssel szült anyák számára.

Egy családi helyiséget is létrehoznak, ahol a családtagok tudnak találkozni a kismamákkal és csecsemőjükkel. A Családbarát Szülészet fejlesztés második üteme az év végére fejeződik be. A beruházás mintegy 350 millió forint pályázati és saját forrás felhasználásával valósul meg.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shuttestock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában