Átadás

2022.07.21. 11:42

Az Angyal utca már végig jól járható Gyöngyösön

Csütörtökön átadták az gyöngyösi út utolsó, felújított szakaszát is

Sz. Sz. I.

A gyöngyösi Angyal utca

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Egy év alatt három ütemben teljes rekonstrukción esett át a 398 méter hosszú Angyal utca Gyöngyösön. A felújítás összértéke mintegy 30 millió forint volt, ebből új aszfaltborítást, szegélyköveket, taktilis jeleket kapott az úttest, akadálymentes járdacsatlakozásokat és kapubehajtókat építettek. A Pesti úti torkolatnál végződő utolsó szakasz felavatása alkalmából Hiesz György polgármester kiemelte, hogy jelenleg Gyöngyös valóban az útépítések korszakát éli. 

– Mind az állami, mind az önkormányzati utak folyamatosan épülnek a városban. Ez az út fontos szerepet játszik a helyi közlekedésben, hiszen részben tehermentesítő szerepet is betölt. A környéken folytatódik a rekonstrukció, a Pesti út környékén parkoló- és járdaépítés lesz, és talán az Angyal csárda épületének sorsa is eldől hamarosan. Utóbbi a képviselő-testület döntésének függvények – fogalmazott Hiesz György.

Dr. Szén Gabriella, a választókörzet önkormányzati képviselője hangsúlyozata, hogy nemcsak az itt élőknek, de az utcában és a környékén működő vállalkozásoknak is nagy könnyebbséget jelent a jó minőségű új út.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!