Gyógyulás

2023.04.17. 13:37

Amputálásra váró beteg lábát mentették meg a mátraderecskei mofettában, ott forgatott a Hír Tv

Mátraderecske méltán ismert, most a Hír TV stábja látogatott a gyógygáz komplexumba.

HEOL

 A Mátraderecskei Mofetta 1995 óta működik, derül ki a tévés tudósításból. Az Egészségügyi Minisztérium Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdői főigazgatósága, a természetes módon feláramló és  gyógyászati célra foglalt széndioxid gázforrás gázát 1999-ben gyógygázzá, 2006-ban pedig a gyógyászati központot gyógygázfürdői intézménnyé minősítette. 

Szív- és érrendszeri betegek, magas vérnyomásban, csontritkulásban szenvedők, krónikus bőrbetegek, cukorbetegek degeneratív gerinc- és ízületi elváltozások és ízületi gyulladások kezelésére használják. A bőrön átdiffundáló gázos szövetekbe kerül, és értágító hatást gyakorol, ez kiterjed a bőr és a bőr alatti kötőszövetekre, és a belső szervekre is. Kitágulnak az erek és ennek köszönhetően javul az egész szervezetnek a vérkeringése - tudhatjuk meg a Radar című műsor április 12-ei adásából. 

mofetta, kezelés, mátraderecske
Mátraderecskei Mofetta Komplexum
Forrás:   Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Egy kezelési kúra 15 kezelésből áll, ez alkalmanként 25 percet vesz igénybe, azonban egy évben csak kétszer lehet megismételni a teljes folyamatot. Rengeteg páciens a nyitás kezdetétől vesz részt az eljáráson, vannak köztük olyanok is akik utolsó lehetőségként választották a Mátraderecskei Mofetta központot. 

–Én 8 éve járok, a mozgásszervi rehabilitáció küldött ide lábamputálás előtti utolsó lehetőségként. 8 éve megvan a lábam, úgyhogy én nagyon-nagyon szeretek idejönni, egyetlen alkalmat ki nem hagynék – nyilatkozta Majláth Katalin a Hír TV-nek

 Egy teljesen biztonságos kezelésről van szó, viszont szakrendeléshez kötött a beutalása. Szén-dioxid szárazfürdő nem csak nálunk található meg, Erdélyben több helyen alkalmazzák, valamint Lengyelországban, Ausztriában és Olaszországban is fellelhető hasonló. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!