eger

2017.10.22. 19:02

Egy jó dalt sokkal nagyobbra tart, mint egy jó verset

Röhrig Géza, Kossuth-díjas magyar színész, író, költő, az Oscar-díjas Saul fia főszereplője járt kedden este Egerben, ahová a Kepes György Szakkollégium Hallgatói Klubjának meghívására látogatott el.

Röhrig Gézát a többség filmes szereplései révén ismeri, sokan valószínűleg nem is mozognak otthon írói, és költői munkásságában. Egri találkozása során azonban ez utóbbira fektette a hangsúlyt a művész, akivel Széplaky Gerda, az Eszterházy Károly Egyetem oktatója beszélgetett. Az est egy előadással kezdődött, melyben az író a bűnt, bűnhődést fejtegette a Biblia tanításain keresztül.

Röhrig Gézáról egy kötetlen beszélgetés során sok minden kiderült, egyebek mellett az is, hogy a zene különleges szerepet tölt be az életében.

Fotó: Berán Dániel

– Egy jó dalt sokkal nagyobbra tartok, mint egy jó verset – fogalmazott a művész, aki gyermekkorának nehézségeiről, és fiatalságáról is mesélt közönségének, akiket beavatott egy igaz történetbe is, mellyel a bűnhődés egyfajta példájára kívánt rámutatni.

HEOL

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában