ülés

2019.05.03. 09:57

A babakötvényről is döntést hoztak Hatvanban

A képviselő-testület legutóbbi ülésén több támogatásról döntöttek. Idén is babakötvénnyel segítik az újszülötteket, az iskolakezdők pedig ötezer forintot kaphatnak az önkormányzattól.

T. O.

Horváth Richárd polgármester bejelentette, hogy segítséget nyújtanak az első lakásukat vásárlók számára: 500 ezer forint vissza nem térítendő, valamint 750 ezer forint visszatérítendő összeget kaphatnak azok, akik első lakásukat vásárolják meg a településen.

Összesen egymillió 250 ezer forintot különítettek el azok számára, akik Hatvanban teremtenek ily módon otthont maguknak. Május elsejétől már lehet pályázni, az űrlapok a város hivatalos honlapján érhetők el.

A testület döntött a strandbelépők áráról is. A környék hasonló létesítményeihez képest a hatvani igénybevétele a legolcsóbb – hangzott el az indoklásban –, ezért szükséges emelni a díjszabáson. Aki hatvani lakcímmel illetve Hatvan-kártyával rendelkezik, annak kedvezményes árú belépőjegy jár, s bevezetik a családi jegyet is.

Elhangzott: a városban folytatódnak az útfelújítások, így rendbe tennék többek között a Bajcsy-Zsilinszky utat, a Teleki a Bajcsy és a Jókai utcák közötti részt, valamint a Thököly utcának a Teleki úti csatalakozását. Az összesen 66 milliós beruházáshoz 30 millió forintot pályázatból teremtenék elő.

Az ülés végén a polgármester megköszönte Bánkutiné Katona Mára munkáját, aki 34 évig dolgozott a hivatalban, s nemrégiben nyugdíjba vonult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában