A Google már tudja, hova ment és nem ment Heves megye a vírus miatt

Földrajzi bontásban mutatja be a Google Magyarországon is az olyan helyek látogatásának változásait, mint például az élelmiszerboltok és parkok.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Az összesített adatok mutatják: a koronavírus megjelenése óta a parkok népszerűsége növekedett, míg visszaesett az olyan helyek forgalma, mint az éttermek, vagy a szórakozóhelyek.

A Heves megyei kiskereskedelmi és rekreációs helyek látogatottsága február 23. és április 5. között 45 százalékkal esett vissza. Március 15-nél jól megfigyelhető az éles váltás. Szintén ebben az időszakban 29 százalékkal csökkent az élelmiszerboltok és gyógyszertárak, 32 százalékkal pedig az átutazó állomások látogatottsága. Az adatokból az is kiderül, a munkahelyek látogatottsága – köszönhetően az otthoni munkavégzésnek – 37 százalékkal esett vissza. Az egyedüli növekedés a parkoknál látszik, február 23. és április 5. között 8 százalékkal többet jártak a természetben.

A jelentéssel a Google a vírus terjedésének megelőzését segítené, pontos számszerűsített adatokat azonban nem, csak százalékos változást mutat, s nem tesz elérhetővé személyes azonosításra alkalmas információkat.

Meghosszabbították a kijárási korlátozást

Határozatlan ideig meghosszabbította, és hetente dönt a kijárási korlátozás esetleges további hosszabbításáról a kormány – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön. Elmondta: meghallgatták a polgármestereket, a rendőröket, a járványügyi szakembereket és a tudósokat, akiknek egybehangzó volt a vélekedése az eddigi korlátozások értelmességéről – ezeknek köszönhetően sikerült lelassítani a járvány terjedését. A miniszterelnök az embereket arra kérte, hogy a korlátozó szabályokat tartsák be, kerüljék a csoportos összejöveteleket, tartsák a távolságot a közterületeken, és figyeljenek fokozottan az idősekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában