hatvan

2018.11.17. 14:52

A gyerekek ellátását támogatták adománnyal

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Robert Bosch Elektronika Kft. és az önkormányzat közösen segített a kéklámpásoknak

T. O.

Az átadás pillanata Fotó: Albert Péter

Gyermekek sürgősségi ellátásához is kaptak táskákat egyebek között a hatvani mentősök a napokban. Nem ez volt az első alkalom, hogy a Robert Bosch Elektronika Kft. és az önkormányzat közösen segített a kéklámpásoknak. Idén már 700 ezer forint értékben támogatták a nevezetteket, s most ismét eszközökkel segítettek. Ez alkalommal a gyermekmentést támogatták.

– Fontos szem előtt tartani, hogy a gyermekek nem parányi felnőttek, vagyis ellátásuk során egészen más eszközökre van szükség. Most vénaszkennerekkel és lélegeztetőballonokkal is gazdagodtunk. Ezek birtokában kijelenthető, hogy a mentőautóink felszereltsége a magyar átlag felett van – fogalmazott Mezei Zoltán, a Hatvan és Vidéke Mentőalapítvány elnöke.

A Bosch rendszeresen támogatja a várost és az intézményeket – az óvodákat és az iskolákat –, valamint a rendezvényeket is. Wolfgang Stein gazdasági ügyvezető igazgató szerint felelősnek érzik magukat a településért, s ennek alapján a társadalmi szerepvállalás fontos és kiemelt feladat számukra.

Az átadás pillanata Fotó: Albert Péter

A cég és az önkormányzat hosszú évek óta jó partnerként működik együtt, a kapcsolatuk gyümölcsöző. Horváth Richárd polgármester kiemelte: a mentősök a város megbecsült tagjai, ők azok, akik elsőként segítenek, ha baj van.

– Büszkék vagyunk a hatvani kéklámpásokra, amikor tehetjük, segítjük őket – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában