Oktatás

2020.02.07. 15:46

A Lenkey-nap szórakoztató élményt nyújtott a diákoknak

Idén is megrendezték a hagyományos Lenkey-napot az Egri Lenkey János Általános Iskolában pénteken.

M. H.

Fotó: Huszar Mark

A témában tartott sajtótájékoztatón Bíró Csaba intézményvezető az iskola életébe nyújott betekintést. Mint mondta, a hagyomány és az innováció mentén dolgoznak.

– Az Egri Lenkey János Általános Iskola az elmúlt tanévben ünnepelte fennállásának 90. évfordulóját. Iskolánk értékrendjének, jövőképének fontos alapelve, hogy a múlt értékeire alapozva éljük a jelent s tervezzük a jövőt. Hagyományaink megőrzése mellett igyekszünk új, a kor kihívásaihoz igazodó hagyományokat megteremteni – mondta.

A Lenkey-napon a robotika került az előtérbe Fotó: Huszár Márk

A Lenkey-nap a névadó Lenkey János honvéd tábornokra való megemlékezéssel kezdődött. Az igazgató szavai szerint napjainkra a tábornok emlékének megőrzése mellé a kreativitás, az innováció is társul. Az intézményben három éve foglalkoznak a robotika oktatásával, a robotok már a tanórákon is megjelennek. A Lenkey-napra látogató vendégek, a tanulókk a robotok mellett oktatódrónokkal is megismerkedhettek, illetve középiskolások bevonásával versenyt is szerveztek.

– A robotikához a természettudományok, kreatív foglalkozások, korcsolyázás, színházlátogatás, valamint számos egyéb szórakoztató program kapcsolódik. A múlt tradíciói és a jelen után beszéljünk egy kicsit a hagyományteremtésről. Az elmúlt tanévben az iskola a jubileumi tanévzáróját a egri strandon tartotta. Több mint 900 gyerek és szülő vett részt a nagysikerű rendezvényen. Ebből szeretnénk hagyományt teremteni. Ezt a tanévet egy kaladparkban zárjuk – tette hozzá Bíró Csaba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!