Történelem

2019.05.31. 16:01

A magyar reneszánsz volt az idei téma a kisnánai vetélkedőn

A községben található várban pénteken megrendezett országos történelmi vetélkedőt 2005 óta szervezi meg a helyi Szent Imre Általános Iskola.

H. É.

Az idei kalandozó történelmi vetélkedő témája a magyar reneszánsz korszak világának a megismerése volt. A községben található várban pénteken megrendezett országos történelmi vetélkedőt 2005 óta szervezi meg a helyi Szent Imre Általános Iskola. Szlama Tiborné, az intézmény vezetője a Heolnak elmondta, hogy a Hatvani Tankerületi Központ támogatásával megvalósult helytörténeti versengésre tizenhat tankerület harmincegy iskolájából harminchét csapat jelentkezett. A történelem iránt érdeklődő diákoknak előzetesen már egy levelező fordulóban számot kellett adniuk tudásukról, ezen a napon azonban a kitartásukat, ügyességüket is meg kellett mutatniuk. A tucatnyi állomás közt gólyalábon járás, botvívás, íjászat, kelevézdobás is szerepelt.

Jó hangulatban, érdekes feladatok közt telt az idei versengés is Fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A Sződről érkezett Hunyadisi csapatának játékosai első alkalommal vettek részt a vetélkedőn. – Tetszik a falu, a vár, érdekesek a feladatok és a reneszánsz tánc a korhű ruhákban igazán nagy élmény volt – árulta el Nemes Csilla a hetedik osztályosokból álló csapat tagja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában