adórendszer

2019.01.28. 19:36

A nagy adózókat köszöntötték Egerben

A megyeszékhely legnagyobb adózóit köszöntötte Habis László polgármester hétfőn a városházán.

Sz. K.

Kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtottak

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Nemes Róbert

A városvezető köszöntőjében kijelentette, Eger adórendszere stabil, 2013 óta egyetlen adómértéket sem emeltek.

– Folyamatos gazdasági növekedést tapasztalhatunk a városban. Nőtt a városi gazdálkodók gazdasági ereje, s eredményessége. Tavaly 6,7 százalékkal nőttek Eger adóbevételei, s számos szakmai eredményt is felmutatott a város gazdasága. Magas színvonalú termelő, szolgáltató tevékenység zajlik itt – emelte ki Habis László.

Kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtottak Fotó: Nemes Róbert / Heves Megyei Hírlap

Hozzátette, változik az adózás rendje, egyre inkább informatikai alapra helyeződik. Továbbá a város beruházásairól is szólt, mint mondta, 2018-19-ben történelmi jelentőségű fejlesztések valósulnak meg Egerben, s térségében.

Az eseményen adták át a Pro Agria gazdasági szakmai díjat, amelyről a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) javaslata alapján Eger közgyűlése döntött. Habis László és dr. Bánhidy Péter, a HKIK elnöke ezt az elismerést adta át Cseh Andrásnak és Cseh Andrásnénak, egyéni vállalkozóknak, a Hotel Senátor-ház üzemeltetőinek, valamint a Bástya Építész Kft. képviseletében Kormos Gyulának.

Az egri önkormányzat a HKIK kezdeményezésére 2008-ban alapította meg ezt a díjat, melyre azon vállalkozások érdemesek, akik a város gazdasági életét fellendítő, kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtottak, vagy több éves, egyenletes gazdasági teljesítményük alapján hozzájárultak Eger gazdaságának fejlődéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában