fejlesztések

2019.01.10. 10:40

A pályázati pénzek formálják át Füzesabonyt

Hamarosan megépülhet a városközpont, valamint az ipari park és a kerékpárút.

S. S.

A város vezetője, Nagy Csaba

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Az elmúlt esztendő legfontosabb eredményeiről a város polgármesterét kérdeztük. Nagy Csaba a Heolnak azt mondta, hogy 2018-ban több mint négymilliárd forint pályázati pénz jött a településre.

– Hét nyertes pályázatunk volt – közölte a városvezető. – Olyan területeken nyertünk például, mint közösségépítés. A szomszédos helységekkel konzorciumban volt egy ötszázmilliós nyertes pályázatunk. Ennek keretében biztosíthattuk az iskoláknak a felszereléseket, különféle tanfolyamokat valósíthattunk meg, nyári táborozást is tarthattunk. De ebből biztosítottuk a testvérvárosokkal való kapcsolatápolás költségeinek egy részét, illetve a rendezvények költségeit is.

A város vezetője, Nagy Csaba
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A polgármester emlékeztetett arra, hogy vannak még olyan pályázataik, mint a bölcsőde felújítására szánt, ami ugyan még nem kezdődött el, de 2020-ig kell megvalósítani. A könyvtár is nyert 70 millió forintot, különböző programokra, szakkörökre, eseményekre eszközökre. Amiről pedig a közelmúltban lapunk is tájékoztatott, az életpálya-ösztönző projekt is jól halad. A szolgálati lakások felújítása megkezdődött, s jövő nyárra mind elkészülnek, átadhatóak lesznek azoknak a fiataloknak, akik itt akarnak letelepülni, vagy itt laknak és hiányszakmában találnak foglalkoztatást.

– A fiataloknak még tudunk biztosítani havi szinten 52 ezer forint támogatást egy éven keresztül. Van rá igény, jelenleg tíz fölött van azoknak a száma, akik igénybe veszik. De ez a pályázat három évig szól, folyamatosan jelentkezhetnek az érdeklődők – válaszolta kérdésünkre Nagy Csaba. A város három legnagyobb pályázatáról – városközpont, ipari park és kerékpárút – szólva a városvezető kifejtette, hogy most írják ki ezek közbeszerzési eljárását. A késedelem okáról azt mondta, hogy az engedélyezési szakasz nyúlt igen hosszúra.

– Most jutottunk el oda, hogy mind a három pályázatnál rendelkezésre áll a szükséges összeg, kiírható a közbeszerzés, kiválaszthatók lesznek a nyertes kivitelezők. Bízom benne, hogy tavasszal mind a három pályázatnál elindulhatnak a tényleges munkálatok – zárta mondandóját a polgármester.

Megújul az út

Számosan kérdezték már, így mi is, hogy mi lesz a sorsa a Kerecsendi útnak. A polgármester tájékoztatása szerint ehhez az úthoz azért nem nyúltak eddig, mert a felújítása benne foglaltatik az ipari parkos pályázatban, annak részét képezi és ha megvan a nyertes kivitelező, akkor ezzel kezd majd. – Remélem, hogy tavaszra, nyárra a Kerecsendi út hátralévő szakaszát is sikerül rendbe hozni. Illetve a nagy hídtól a bekötőutat is felújítjuk – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában