HKIK

2019.11.19. 14:44

A szakképzési változásokról értekeztek Egerben

Várhatóan alapszakmákat ezentúl csak iskolarendszerben lehet oktatni.

Sz. K.

Tájékoztató fórumot tartottak a 2020-tól életbe lépő szakképzési változásokról a kamarai és a HR-terület szakértőivel kedden a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) székházában – közölte Vitkóczi Marianna HKIK oktatási irodavezető. A fórumon tájékoztatott Vörös – Gubicza Zsanett, az országos kamara oktatási és képzési igazgatója.

Szeptember 30-án megjelent az Országos Képzési Jegyzék módosításáról szóló kormányrendelet, amely átalakította a szakképzésben 2020. szeptember 1-jétől megszerezhető szakmák rendszerét, s átalakul a szakképzés rendszere is – várhatóan alapszakmákat ezentúl csak iskolarendszerben lehet oktatni, a felnőttképzésben nem lesz korlátozás, annyi specializáció és részszakképesítés jelenhet meg, amennyit a munkaerő-piaci helyzet éppen indokol.

Ez a módosítás érinti a gyakorlati képzőhelyeket és a vállalkozásokat. Ezért fórum keretében vizsgálták a változásokat, véleményezték, vitatták meg kamarai és humán erőforrás aspektusból, hogy a változásoknak milyen hatásai lehetnek a megye munkaerő-piaci helyzetére, s a gazdasági fejlődésre. A módosítás érinti a gyakorlati képzőhelyeket, vállalkozásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában