ünnep

2018.12.18. 15:31

A szeretet és a várakozás jegyében ünnepeltek Pétervásárán

Varázslatos advent a fő téren.

B. K.

A karácsonyi vásári forgatagban mindenki jól szórakozott. Fotó: beküldött

A szeretet, az összefogás és az ünnep jegyében szervezte meg az önkormányzat az első adventi koszorú építését, melyet a Szántó Vezekényi István Művelődés Háza és Könyvtár dolgozóival közösen állítottak a város főterén.

Az alapok felállítását követően a Pétervásárai Napköziotthonos Óvoda pedagógusai és gyermekei saját készítésű díszekkel ékesítették fel a város adventi koszorúját.

A karácsonyi vásári forgatagban mindenki jól szórakozott. Fotó: beküldött

Advent első vasárnapján, a város főterén Fehér Róbert atya osztotta meg adventhez kapcsolódó gondolatait, megáldotta az első gyertyát és megszentelte a koszorút, majd meggyújtotta az első gyertyát.

A múlt szombaton megrendezték a karácsonyi vásárt is, ahol kézműves termékeket, kerámiákat, könyveket, termelői mézet, édességeket kínáltak az árusok. Forró italok, remek csemegék várták a vásári forgatag résztvevőit.

Rengeteg termékkel várták a látogatókat Fotó: beküldött

A színpadon az óvodások, iskolások, Dömök László és tanítványai, Nagy Krisztina, valamint a Szent Márton Karitász Junior Csoportja adtak hangulatos műsort. A kicsiket a Gézengúzok interaktív játékkal várták, majd Lola koncertje varázsolta el a közönséget.

A finomságok sem hiányozhattak Fotó: beküldött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában