eger

2019.04.04. 16:52

A Szmrecsányi Lajos Érsekkertben épült meg a második futtató

Az elsőt a Malomárok utcában alakították ki.

M. H.

Önfeledten futkározhatnak a kutyák az Érsekkertben Fotó: Nemes Róbert/Heves Megyei Hírlap

Elkészült, így hivatalosan is átadhatták a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben található kutyafuttatót. A Szálloda utca felőli részen található, 750 négyzetméternyi területű részt már önfeledten használják az ebek, s gazdáik.

Önfeledten futkározhatnak a kutyák az Érsekkertben Fotó: Nemes Róbert/Heves Megyei Hírlap

– A futtatót a Kutyabarát Eger elnevezésű önkormányzati programon belül valósítottuk meg, melyről egyeztettünk az ebtartókkal, hogy melyik helyszín számukra a legalkalmasabb – mondta el az átadón Kovács Cs. Tamás, önkormányzati képviselő, tanácsnok. A városatya hozzátette, két éve indult a városban a Kutyabarát Eger nevet viselő program, melynek keretében tavaly a Malomárok utcában sikeresen kialakították az első futtatót.

– Ezt megelőzően internetes szavazást hirdettünk, amelyen szavazhattak a helyiek, hová szeretnének futtatókat. A Malomárok utca kapta a legtöbb voksot, így ott építettünk elsőként egyet. Az Érsekkertben – a második legtöbb szavazatot kapott helyszínen – a elkészült a kutyafuttató, a program során az Állatokat Védjük Együtt Alapítvánnyal működünk együtt – fűzte hozzá.

Habis László polgármester arról beszélt, céljuk, hogy Eger továbbra is kutyabarát város maradjon. Szavai szerint az elindult program az eddiginél jóval kulturáltabb környezetet teremt majd az egri kutyák és gazdáik számára. Hozzátette, hogy hálás a Kutyabarát Eger Program támogatóinak amiért a kutyák és gazdáik pártján állnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában