eger

2018.12.19. 20:01

A túlóratörvény ellen tüntettek

„Felhúzzuk az országos megmozdulás egyik újabb bástyáját” – egyebek között ezzel a mondattal biztattak a szerdai – a túlóratörvény parlamenti elfogadása elleni – tüntetésen való részvételre a szervezők a legnagyobb közösségi oldalon. A demonstrációt öt ellenzéki párt képviselői, és civilek hirdették meg.

S. S.

Dobó István esküjének szövegével vezette fel a szerda délutáni tiltakozó megmozdulást Egerben a tüntetés moderátora és instruktora, Hajnády K. Endre, hozzátéve: békés demonstrációra gyűltek össze, s kérte a résztvevőket, ne hagyják magukat provokálni.

A Facebookon előzetesen mintegy 450 ember ígérte, hogy részt vesz a Pyrker téri Országzászlóhoz meghirdetett eseményen, s háromszor ennyien jelezték érdeklődésüket. Délután 5 órakor, ködös, hideg időben úgy három-négyszáz ember hallgathatta Mirkóczki Zita (MSZP) beszédét, valamint Edelényi Márta civil hozzászólását.

A demonstrálók ezután – rendőri biztosítás mellett – vonultak az Egri Polgárok Házához. A zömmel fiatalokból álló hallgatósághoz az LMP-s Komlósi Csaba, a DK képviseletében Földvári Győző, s a Jobbik színeiben Mirkóczki Ádám is szólt. Szerepet kapott a civil Tóth Henrietta, illetve a Szegényeket Támogató Alap (SZETA), akiket Farkas Zsuzsanna képviselt és a momentumos Mikó András.

 

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában