találkozó

2019.02.19. 16:07

A turizmus aktualitásairól szóltak az előadók Egerben

Karriernappal egybekötött Turisztikai Klasztertalálkozóra várták az érdeklődőket kedden az Eszterházy Károly Egyetemre.

M. H.

A rendezvényen az Észak-magyarországi régió turisztikai ágazatának szereplői tartottak előadásokat az aktuális trendekről.

A program kiváló lehetőséget nyújtott az idegenforgalomhoz kapcsolható szakokon tanuló hallgatókkal való kapcsolatfelvételre, s arra, hogy a leendő hallgatók megismerjék és kiválasszák gyakorlati oktatásuk lehetséges helyszíneit. A résztvevőket dr. Tánczos Tamás egyetemi docens köszöntötte, aki elmondta, az egyetemen 20 éves múltra tekint vissza a turisztikai képzés, mely már duális formában is elérhető.

Hegedűsné Majnár Márta, az Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az előttünk álló egri fejlesztésekről számolt be, melyek szavai szerint nagyban előremozdíthatják a város turizmusát. Szólt egyebek mellett a Rác-templom fejlesztéséről, a belvárosi udvarok rehabilitációjáról, s az épülő kerékpárúthálózatról. Előadásában beszélt az egri vár megújuló részeiről, de megemlített néhány, a turizmus fejlesztéshez közvetetten kapcsolódó projekteket, így mint az M25-ös utat és az intermodális csomópont építését.

Ezt követően Bán Dóra, a szállás.hu képviseletében ismertette az oldal eddigi eredményeit, majd Nagy Júlia a Bükki Nemzeti Park ökoturisztikai tevékenységéről beszélt.

Az eseményen az előadások mellett önéletrajzírásra, próbainterjúzásra is volt lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában