Tömegközlekedés

2018.08.25. 10:06

Átmeneti korlátozások a vasúti közlekedésben

Újabb változások várhatók az Eger és Budapest között közlekedő vonatok menetrendjében.

Süli K.

Szeptember 9-től november 15-ig a Budapest–Keleti pályaudvar–Eger viszonylatban közlekedő gyorsvonatok ideiglenesen csak Füzesabony és Eger között járnak, csatlakozást biztosítanak a gyorsvonati vonatrészekkel és a többletmegállásokkal közlekedő InterCity-vonatokhoz, Budapest és Nyíregyháza ­felé is.

A változásra a vonalon folytatódó pályafelújítási munkálatok miatt van szükség, a menetidő a jelenleginél fél órával rövidebb lesz Eger és a főváros között

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint a következő időszakban Gödöllő és Tura állomásokon, a Rákos–Pécel és a Tura–Hatvan szakaszokon végeznek pályafelújítást. Utóbbi vasútvonal átépítésének szeptember 9-től november 15-ig tartó részében és az azt követő, december 8-ig terjedő időszakban a pálya- és állomáskapacitás több helyszínen jelentősen korlátozódik, ezért számos vonat összevonva, módosított menetrend szerint közlekedik.

A megyeszékhely és a füzesabonyi csomópont között közlekedő személyvonatok napközbeni menetrendje is változik. Füzesabonyból a csak munkanapokon, páros órákban – eredetileg 08:08-tól 20:08-ig – haladó vonatok több mint fél órával korábban, 07:32 és 19:32 között, míg az Egerből páratlan órákban közlekedő járatok fél órával később, 07:31 és 19:31 között indulnak, így a Budapest–Miskolc és a Budapest–Kassa vonalon járó InterCity-vonatokhoz is kedvező átszállási lehetőségeket biztosít a vasúttársaság.

Az Eger és Budapest között közlekedő vonatok az év nagy részében a pályafelújítási munkálatok miatt módosított menetrend szerint jártak. Jelenleg a megszokott kettő helyett két és fél óra lesz eljutni Budapestre, ám szeptember 15-től – az átszállással együtt – ismét két óra a fővárosig a menetidő.

A jegyárakban nincs változás, az InterCity-kocsikba IC pót- és helyjegy, a gyorsvonati kocsikba gyorsvonati pótjegy váltása kötelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában