Életmentés

2019.05.28. 16:16

Az egri dobósok diadalmaskodtak az elsőségnyújtó versenyen

A Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete kedden rendezte az idei megyei elsősegélynyújtó versenyét 23 csapat részvételével.

M. H.

Gortva József megyei igazgató elmondta, 12 közép-, 9 általános iskolai és két felnőttcsapat állt rajthoz. – A középiskolák versenyét az Egri Dobó István Gimnázium nyerte, a második a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium, a harmadik a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola lett – részletezte az eredményt. Hozzátette, ez már a 47. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei válogatója volt. Elmondta, a fiataloknak öt imitált baleseti kárhelyszínen kellett helytállniuk.

Remekül helyt álltak a fiatalok az elsősegélynyújtó versenyen Fotó:Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Ebben volt játszótéri baleset, fáról leesés, illetve robbanás. Volt újraélesztéses állomás is, drogtesztet töltöttek ki, s vöröskeresztes totót – sorolta. A vetélkedő lebonyolításában közreműködött a rendőrség is, egy-egy állomáson az általuk összeállított feladatokat is végre kellett hajtaniuk a csapatoknak. A megméretés célja az elsősegélynyújtás ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában