Helyi közélet

2018.08.14. 10:55

Beharangozták a szüretet

S. S.

A rendezvényt a Gál János-labdarúgóemléktornával nyitották meg, majd a helyi római katolikus templomban Ficzek László plébános, Novaj község díszpolgára áldotta meg a szüreti koszorút.

Felvonulás a szüretre készülve Képgaléria: Heol Fotó: Márkus Attila

A templomi ceremóniát követően elindult a szüreti menet, amihez a Nyékládházi Ifjúsági Fúvószenekar szolgáltatta a zenét. A vonulók soraiban ott láttuk mások mellet az Egerszóláti Olaszrizling Borlovagrendet, a délután fellépő kórusokat és népdalköröket, borlovagokat a Dunántúlról, lovasokat és mazsoretteket, miközben a helyiek süteménnyel, borral kínálták őket.

Az ünnepségen dr. Darvainé dr. Kádár Katalin polgármester a képviselő-testület által újonnan alapított elismeréseket adott át. A Novaj Község Követe egy évre szóló címet Bartók Miklósné hegyközségi elnök, a Novaj Községért díjat Fórizs Tibor, a Novaj Faluvédő Egyesület elnöke és Juhász Józsefné, a remélés hagyománya továbbélésének elősegítője vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában