ÉNEK

2017.11.23. 14:50

Bepillantást engedtek az ellátottak életébe

Idén már huszonöt éves az Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Központja, az ÉNEK. A jubileum ünneplésére két napos konferenciát tartottak a Líceumban, melynek első napja csütörtökön volt.

A megnyitón Külvári Anikó, az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény igazgatónője köszöntötte elsőként a vendégeket, s a konferencia hasznosságai közül kiemelte, hogy a résztvevők átfogó képet kaphatnak az ellátottak életéről, mindennapjairól. A köszöntők sorát Habis László, a város polgármestere folytatta, s a város ellátó központjainak fejlődéséről és fontosságáról szólt.

Dr. Mező Ferenc, az egyetem Pedagógiai Karának dékáni feladatok ellátásával megbízott dékánhelyettese a 2018 őszén induló gyógypedagógiai képzésről beszélt. Az ÉNEK múltjában és jelenében elsőként a nappali ellátás vezetője, Nyilas Gabriella kalauzolta a hallgatóságot, majd egy megható kisfilmmel ért véget a köszöntők sora.

Az előadásokat Malacsek Béláné nyitotta, aki őszinte szülői gondolatait osztotta meg a meghívottakkal. Csütörtökön kiállítás is nyílt az ellátottak munkáiból, a napot pedig jótékonysági koncerttel zárták.

J. H.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában