EGER

2019.02.28. 17:25

Brüsszel cáfolja a plakátkampányt

A magyar kormány által indított tájékoztató kampányban megfogalmazott állításokat Brüsszel annak ellenére akarja megcáfolni, hogy azok szerepelnek az Európai Parlament s az Európai Bizottság honlapján.

Sz. K.

– A brüsszeli bürokrácia le akarja tagadni a bevándorláspárti terveket – fogalmazott dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés (Fidesz-KDNP) képviselője, aki csütörtökön a Polgárok Házában az európai választásról és a magyar plakátkampányra vonatkozó, ezzel összefüggő brüsszeli reakciókról tartott sajtótájékoztatót.

Elmondta, a magyar kormány által indított tájékoztató kampányban megfogalmazott állításokat Brüsszel annak ellenére akarja megcáfolni, hogy azok szerepelnek az Európai Parlament s az Európai Bizottság honlapján.

– Ezek a döntések s tervek egy irányba mutatnak, fokoznák a bevándorlást Európába. Mivel a magyar kormány szerint ez veszélyezteti az ország biztonságát, ezért széleskörű tájékoztatást ad. Ennek része a plakátkampány – jelentette ki.

Rámutatott, Brüsszel a kampányra azonnal reagált, míg a kormány azon kérésére, hogy járuljanak hozzá a határkerítések, s védelem költségeihez, csak több hónapos késéssel.

– Megígérték a támogatást, majd közölték, mégsem kapunk semmit – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában