Haladó kerékpárosbarát hely

2020.03.23. 11:55

Eger fejlesztései a kerékpáros közlekedést támogatják

A város az elmúlt évben is pályázott a Kerékpárosbarát Település és Munkahely címért, amely a Fenntartható Fejlődés Kutatóközpont és az Innovációs és Technológiai Minisztérium közös pályázata.

M. H.

Egy évig használhatja ezt a címet a város

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A kerékpárosbarát cím, amelyet egy évig használhat a város, erkölcsi elismerés, amit azok a települések, munkahelyek nyerhetnek el, amelyek konkrét, kiemelkedő lépésekkel igyekeznek növelni a kerékpáros életmód elfogadottságát.

A korábbi évektől eltérően a mostani pályázatban egy lépcsőzetes díjazást alkalmaztak, ennek megfelelően kezdő, haladó és címnyertes kategóriában ismerték el a pályázaton eredményesen szereplő helyhatóságokat, illetve munkaadókat – adta hírül lapunknak Szalay Andrea egri polgármesteri referens.

Egy évig használhatja ezt a címet a város Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Úgy fogalmazott, hogy a cím elnyerésének elengedhetetlen feltétele a megfelelően kiépített kerékpárút és kerékpártároló megléte, valamint ezek megfelelő számú felhasználója.

– A haladó fokozat annyival több a kezdőnél, hogy a megyeszékhely tervezett beruházásai elmozdultak a nem autósközpontú fejlesztések irányába – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában