egészségvédelmi szűrőprogram

2019.05.20. 16:19

Egerbe is megérkezett az egészségügyi szűrőbusz

Vércukor-szintmérés, s anatómiai bemutatóval is készültek.

M. H.

A Gárdonyi téren álló szűrőbusz népszerű volt Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Ezerhétszáz helyszín, hétmillió elvégzett vizsgálat, ötszázezer látogató – ez az elmúlt kilenc év statisztikája. Idén tovább folytatódik Magyarország legnagyobb átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, azzal a céllal, hogy javítson a lakosság egészségi állapotán. A program lehetőséget kínál, hogy 2030-ig éves szinten közel kétszáz helyszínen, köztük Egerben is, minél többen tegyék meg az első lépést egészségük érdekében.

A Gárdonyi téren álló szűrőbusz népszerű volt Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Gárdonyi téren hétfőn parkolt szűrőbuszban az érdeklődők egyebek mellett vérnyomásmérésen, szív- és érrendszeri vizsgálaton, laktóz intolerancia rizikófelmérésen is részt vehettek, perifériás érbetegség rizikó tesztet tölthettek ki. A diákok bepillantást nyerhettek a prevencióval kapcsolatos lehetőségek birodalmába. A kíváncsiskodók anatómiai bemutatón vehettek részt, melynek segítségével megismerhetik az emberi test felépítését, működését. Az életmód sátrakban kihelyezett virtuális valóságszemüvegek segítségével pedig 3D-technológiával megalkotott filmek mutatták be az emberi testet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában