család

2019.04.09. 17:38

Egerben is sikeres volt a Befogadlak nevelőszülői program

Rendkívül lényeges, hogy a gyerekek családban nőjenek fel, hogy a szülői példa a mindennapjaikat befolyásolja – mondta Habis László polgármester, a „Befogadlak” nevelőszülői program következő állomásán, Egerben.

M. H.

Szavai szerint hallatlanul fontos az a kormányzati törekvés, mely a nevelőszülői hálózatot fejleszti.

– Itt Egerben a gyermekjóléti- és bölcsődei igazgatóság jelenti azt a kapcsolódási pontot, mely egyfajta kitekintést ad számunkra a családi élet gondjainak megoldásában, és tapasztaljuk, hogy e területen mennyire lényeges az együttműködés – fejtette ki. Mint mondta, jelentős dolog, hogy a kabinet ezt a társadalmi kérdést a gondolkodás központjába helyezte, hozzátéve, hogy önkormányzati területen is igyekeznek ezekhez a döntésekhez kapcsolódni, segíteni a családokat. A köszöntők után átadták a Lehetetlen Nincs rajzpályázat megyei díjait, valamint gyermekprogramokkal is készültek a résztvevőknek, a nevelőszülők beszéltek mindennapjaikról, gondjaikról, a hivatásuk szépségéről.

 

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője elmondta, nagy hangsúlyt fektettek a nevelőszülői hálózat építésére.

– A folyamat előrehaladt, megfelel a törvényi előírásnak, mely szerint, a gyereknek joga van a családot, a szülőt pótló elhelyezésre – emelte ki. Szavai szerint a család és a szülői felelősség felnőtté nevel.

– Családképünk a természetre, s nem ideológiára épül. Úgy gondoljuk, a család alapja vagy egy férfi s egy nő közti házasság, vagy egy szülő és egy gyermek kapcsolata – hangsúlyozta. Aláhúzta, személyes kapcsolatokra, a gyermek iránti szeretetre van szükség. Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára is köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, a gyermekvédelemben lévő gyermekek kétharmada nevelőszülőknél él.

– Amikor a nevelőszülői programot elindítottuk, azt tűztük ki célul, hogy a több traumát átélő gyermekeknek legyen kire támaszkodniuk. A másokról való gondoskodás lehet nemzetstratégiai ügy – zárta gondolatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában