heves megye

2017.10.27. 16:12

Egri gimnazisták sikere a PénzSztár versenyén

A Neumann János Gimnázium PénzÜgynökök nevű csapata nyerte az immár ötödik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének megyei selejtezőjét.

Fotó: penzsztar.hu

A legnagyobb hazai és a Kárpát-medence magyarlakta területeire is kiterjedő középiskolás pénzügyi, gazdasági és vállalkozási verseny idei évada október 12-én indult, rekordszámú résztvevővel. Összesen 1240 négyfős csapat nevezett, ami azt jelenti, hogy csaknem 5000 középiskolás diák jelezte részvételi szándékát a játékos megmérettetésen – tájékoztatták portálunkat pénteken.

A 23 helyszínen párhuzamosan megrendezett selejtezőben változatos feladatokat kellett megoldaniuk a résztvevőknek: hiányos szövegrészleteket kellett a megfelelő kifejezésekkel kiegészíteniük, megadott információkból kellett összetartozó párokat alkotniuk, egy írott anyagban elrejtett hibákat kellett megtalálniuk és kijavítaniuk, illetve egy felolvasott szöveg alapján kellett kérdésekre válaszolniuk, de a fordulóban szerepeltek igaz-hamis állítások, kvízkérdések és egy számítási feladat is.

Fotó: penzsztar.hu

Az egri helyszínen öt csapat versengett a továbbjutásért. A résztvevő csapatok közül – a forduló végeredménye alapján – a PénzÜgynökök jutott tovább a november 9-én megrendezendő Észak-Magyarországi regionális középdöntőbe, amelyet majd nyolc helyszínen rendeznek. Minden helyszínről a győztes jut tovább a november 23-i elődöntőbe, majd közülük a legjobb négy csapat mérkőzhet meg egymással az országos döntőben, amelyet majd december 7-én rendeznek a Nemzeti Múzeum dísztermében.

Címkék#heves megye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában