együttélés

2019.06.19. 07:00

Kényszertakarítással szüntették meg a bűzt az egri panelben

Nem ez az első eset, hogy a hatóságnak kellett közbelépnie Egerben, hogy egy lakóközösség – szó szerint – fellélegezhessen.

Heol

Nem ez az első eset, hogy a hatóságnak kellett közbelépnie Egerben, hogy egy lakóközösség - szó szerint - fellélegezhessen.

Forrás: TV2

Úgy tudni, az erkélyen tartotta a romlott húsokat egy idős egri nő egy lakótelepen. A szomszédok arról számoltak be, hogy az asszony akciós termékekből halmozott fel annyit, hogy már az erkélyen tárolta az élelmiszereket, amelyek viszont, pláne a nagy melegben elviselhetetlen szagot árasztott. Az Agria TV kommentelői szerint évek óta problémát jelent ez a lakótelepen.

Nem ez az első eset egyébként, hogy hasonló okok miatt szenved egy egri lakóközösség. Korábban a Heolnak egy pszichiáter elmondta: a kóros kacatgyűjtés és szemétfelhalmozás, azaz a diszpozofóbia szorongásos kórkép, kényszerbetegség. A lomhalmozó nyugtalanná válik, ha el akarjuk tőle venni kétes értékű kincseit. Minél idősebb valaki, annál nehezebb segíteni rajta. Nincs betegségtudata, viszont a családtagokat, a környezetet zavarja a mindent elöntő szemétáradat.

A Tények riportjából kiderült, másfél éve a Nemzeti és Adóhivatalhoz is kompetens az ehhez hasonló ügyeknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában