gyöngyös

2017.11.21. 21:03

Egyetlen napirendi pont a testületi ülésen

Egyetlen előterjesztés szerepelt a gyöngyösi képviselő-testület rendkívüli ülésének napirendjén, amelyet egy közeli pályázati határidő miatt hívott össze kedden az önkormányzat – tájékoztatta a Heolt Pifkó Tamás.

H. É.

Az önkormányzat sajtóreferense közölte: a Magyar Államkincstár és a Belügyminisztérium a szociális bentlakásos és átmeneti elhelyezést nyújtó intézményekben foglalkoztatottak bérhelyzetének rendezésére írt ki pályázatot. Ennek bedásáról döntöttek a városatyák.

Megtudtuk, a maximális támogatási összeg mintegy nyolcmillió kettőszázezer forint. Ismert az is, hogy az önkormányzat a gyöngyösi kistérségi társulás keretein belül látja el a szociális feladatokat, így a sikeres pályázat esetén sokat spórolhat a város, ugyanis az elnyert összeggel a társulás részére nyújtott eddigi városi támogatás mértéke jelentősen csökkenthető lesz.

Miután a képviselők vita nélkül elfogadták az előterjesztést, a polgármesteri hivatal már be is nyújtotta pályázatát a Magyar Államkincstár felé.

H. É.

Címkék#gyöngyös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában