baromfi

2019.06.24. 19:33

Egyre kelendőbb a ludasi tanyasi tojás

Csaknem tizenötezer darab étkezési tojást értékesítettek.

H. É.

Igen népszerű a településen a friss tanyasi baromfihús és a tojás, ugyanis az elmúlt évben az egyedi startmunka mintaprogramban volt először mód arra, hogy az önkormányzat a lakossági igényeket is ki tudja szolgálni – tájékoztatott Vargáné Csengeri Mónika. A polgármester hozzátette, a projektben 3200 baromfit neveltek és kétezer szárnyast adtak el tavaly.

– Tizenötezer étkezési tojást értékesített a mezőgazdasági és szociális szövetkezetünk a helybeli és környéken lakó vásárlóknak – mondta el a községvezető. – A lakossági akcióinknak hamar híre ment, környékbeli éttermek, szakácsok kerestek meg, hogy szeretnének tőlünk venni baromfihúst, tanyasi tojást. Örömünkre szolgált, hogy az első vásárlások alkalmával minden étteremtől azt a visszajelzést kaptuk, hogy a kiemelkedő minőségű áruból folyamatos szállítást kérnek.

A szociális szövetkezetben nevelt szárnyasok ára egyébként jóval alacsonyabb annál, amit a nagykereskedelemben kell fizetni értük, tette hozzá. Közölte azt is, hogy a ludasi lakosoknak több száz forinttal olcsóbban, 650–850 forint között kínálták kilóját a friss csirkecombnak, szemben az üzletekben jellemző ezerkétszáz forintos kilónkénti árral.

Arról is szólt Vargáné Csengeri Mónika, hogy a baromfihúsból, a tojásból befolyt jövedelemből újították meg a szövetkezet szociális helyiségeinek egy részét is.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában