HATVAN

2018.12.01. 17:05

Együtt nosztalgiáztak a Marsó ABC munkatársai

Együtt nosztalgiáztak a Marsó ABC munkatársai.

T. O.

Olyanok voltak, mint egy család Fotó: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Nem szokványos, ha egy élelmiszer-áruház dolgozói évtizedekkel a bolt működése után találkozót tartanak, s örömmel emlékeznek az együtt töltött időszakra.

Ám, ha eláruljuk, hogy mindez az egykori Marsó ABC munkatársaival történt meg, akkor érthetőbbé válik a nosztalgiázás: a település – de bátran állíthatjuk, az egész megye – már az üzemelése során legendának számító egységéről van ugyanis szó, amely a szocializmus időszakában a vevőközpontúságával és páratlan kínálatával vált ismertté és elismertté.

Adorjánné Reucsán Judit kereste fel a régi kollégákat az ötlettel, miszerint itt az ideje az újabb találkozásnak, s a hajdani dolgozók örömmel tettek eleget az invitálásnak.

Olyanok voltak, mint egy család Fotó: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

– Nyolcadikos korom után kerültem az üzletbe, mindent ott tanultam meg a szakmáról. Azóta is a legkedvesebb emlékeimben él az az időszak – mondta a szervező.

A Marsó ABC a város ikonikus élelmiszerboltja volt, a Marsó név fogalommá vált. A hajdani vezetőt, az azóta elhunyt Marsó Zoltánt az önkormányzat vezetése Hatvan díszpolgárává választotta.

Címkék#hatvan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában