Közös siker

2019.03.10. 07:00

Elismerték a legjobb hatvani vállalkozásokat

Nyolcadszor szervezték meg a Hatvan Város Partnere Programot, amelynek célja, hogy az önkormányzat és a településen működő cégek még szorosabbra fűzzék kapcsolataikat.

Tari Ottó

Horváth Richárd polgármester úgy fogalmazott: a vállalkozások nemcsak az adók befizetésével segítik a várost, hanem munkahelyeket is biztosítanak, erősítve a lokálpatriotizmust. Az együttműködés és jó kapcsolat létkérdés, fontos része egy fenntartható, szabad és virágzó településnek. Az elmúlt időszak eredményei az összefogásnak köszönhetően valósulhattak meg – nyomatékosította Horváth Richárd.

Az eseményen hagyományosan olyan vállalkozásokat díjaznak, amelyek sokat tesznek a városért. Idén az év vállalkozása a Johnson Electric Hungary Kft. lett. A program során átadták a Hatvan Város Együttműködő Partnere díjakat is, majd előadások következtek, amelyek középpontjában a helyi fejlesztések álltak.

Az Év Vállalkozása-címet kiérdemlő a Johnson Eletric Hungary Kft. 2003-ban hozta létre gyárát a településen, ahol központi zárat és hűtőventilátort gyártanak. A cég helyi szervezeti felépítése egyedi, mivel a termékgyártás minden folyamata megtalálható benne a terméktervezéstől a gépépítésen át a gyártásig. Ugyancsak a Zagyva-parti városban működik a vállalat európai pénzügyi szolgáltató központja, valamint operatív informatikai támogató központja. Kiemelt hangsúlyt fektetnek munkavállalóik jó közérzetére: sportolási lehetőségeket, a dolgozók családtagjait is bevonó közösségépítő eseményeket biztosítanak, emellett fokozottan figyelnek a munka és magánélet egészséges egyensúlyára. Kátai Zoltán ügyvezető igazgató azt mondta: nagyon megtisztelő minden dolgozójuk számára az elismerés.

A Hatvan Város Együttműködő Partnere díjat a Nagygombosi Borászat Kft.-nek, Garamszegi Józsefnek, Pintér Csabának, Püspöki Ferencnének, a HTGWORLD-60 Kft. BestByte Elektronikai Boltnak, a Heves Megyei Vízmű Zrt. Hatvani Üzemvezetőségnek és a Rubin-2005 Kft. – Éden Motelnek ítélték oda.

Horváth Richárd polgármester Közös siker című előadásában úgy fogalmazott: a civilek, a kis- és nagyvállalkozások is magukénak érzik a várost. A robbanásszerű fejlődés mindennapjait éljük most – jelentette ki, hozzátéve: az idei költségvetést a helyiek igényei alapján állították össze. Egyebek mellett még nagyobb támogatás jut a kulturális intézményekre és az óvodáknak is. Utóbbi azért is fontos, mert a településen nő a gyermekszám, ebből adódik többek között, hogy a tervek szerint szeptembertől új óvodai csoportot indítanak. Az építési engedélyek száma is megtízszereződött az elmúlt években. Horváth Richárd szerint a város Heves megye gazdasági motorja lett.

– Ha összehasonlítjuk a tavalyi adóbevételeket, látható, hogy a 20 ezres Hatvan csupán 53 millió forinttal kevesebb adóbevétellel rendelkezik, mint a mintegy háromszor akkora megyeszékhely – húzta alá, majd vázolta a kö­zeljövőben megvalósítandó elképzeléseket.

Az eseményen jelen volt Marczinkó Zoltán, a Pénzügyminisztérium munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is, aki azt mondta: a tapasztalatok szerint sok önkormányzat úgy képzeli el a fejlesztéseket, hogy a pénzügyminiszternek levelet ír a terveiről, majd várja a megoldást. Hatvan azonban teljesen más úton jár: itt önállóan szeretnek fejleszteni. Kitért rá: az elmúlt években Magyarország egy sor megújuláson ment keresztül, amelyek célja a gazdaság megerősítése és a munkalapú gazdaság létrehozása volt.

Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kiemelte: a bérek növekedése Hatvanban tavaly 55 százalékos volt, s radikálisan csökkent az álláskeresők száma. Mint fogalmazott: Hatvan megtelt, aki tud és akar, az dolgozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában