Eljött a tényleg magányos pecázás ideje: ezt kérik minden horgásztól

A Horgászegyesületek Heves Megyei Szövetségének elnöke szerint a veszélyhelyzet okán kihirdetett korlátozás miatt a pecásoknak nem kell felhagyni kedvelt hobbijukkal.

Sike Sándor

Családban marad. Apa és fia a vízparton Fotó: Sike Sándor/Heves Megyei Hírlap

Tóth Dezső a Heol kérdésére azt mondta, hogy természetesen a vizek partján ezúttal nagyobb körültekintésre van szükség a korábban megszokottnál. Egyebek között arra kérik a horgászokat, hogy tartsanak egymástól kellő távolságot. Most nem annak az ideje van, hogy átjárva egymás beállóihoz megvitassák a fogási körülményeket.

A megyei elnök külön felhívta a figyelmet a Magyar Országos Horgász Szövetség közleményére. Ebben a MOHOSZ is arra figyelmeztet, hogy bár a sporthorgászat egyéni szabadidős tevékenység, de a nem ugyanabban a háztartásban élőkre érvényes távolságtartási szabályokat be kell tartani. Tilos ugyanakkor megtartani a horgászverseny sportrendezvényeit és minden egyéb horgászattal kapcsolatos eseményt.

– Az egyéni szabadidős tevékenység végzéséhez szükséges okmányok, engedélyek helyszíni kiváltása az értékesítési pontokra vonatkozó járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett lehetséges. Az online vásárlás lehetősége továbbra is biztosított – tudatta Tóth Dezső.

Családban marad. Apa és fia a vízparton Fotó: Sike Sándor/Heves Megyei Hírlap

A szövetség megyei vezetőjének a szavai szerint ajánlatos ugyanakkor a hatvanöt év felettieknek szüneteltetni az utazással járó horgászatot. A helyi viszonylatú, vagy saját telken történő sporthorgászat, az előírások és korlátozások betartása mellett, viszont szabadon gyakorolható. A legfőbb elv az, hogy a hatályos rendelkezéseket mindenkor be kell tartani.

A halőr kötelme

A MOHOSZ felhívása szerint a tömegközlekedést ne vegyék igénybe a pecások, illetve személygépkocsiban csak az egy háztartásban élők induljanak együtt útnak. A vízparton az ötméteres javasolt távolságot minden irányban tartsák egymástól, s kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit. A halőr a kijárási korlátozás rendelkezéseinek ­megszegőit feljelenteni köteles, s a járványügyi előírások megsértése esetén a horgászat beszüntetését kezdeményezheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában