segítség

2019.07.18. 15:27

Elkezdődött a népkonyha szolgáltatása a rászorulóknak megyénk négy községében

Július 15-től Tarnaleleszen, Fedémesen, Szentdomonkoson, Ivádon is elindult a népkonyha ingyenes szolgáltatása.

B. K.

Kovács Béla tarnaleleszi polgármester arra hívja fel a figyelmet, hogy az igénylők a faluban fél tíztől délig vehetik át az egy tál ételt a Szabadság úti Vendéglő söntés felőli bejáratánál. Az első napokban türelmet kér, mivel több mint hétszázan regisztráltak a szolgáltatásra.

– A kérelmezők száma jelzi, hogy magas a felnőtt rászorulók aránya – közölte az igényfelmérést követően lapunkkal a faluvezető. Hozzátette, a 18 év alattiak nem részesülhetnek ebből, mivel többségüket a kedvezményes gyermekétkeztetés valamilyen formájában támogatja az állam.

Szentdomonkoson is meglehetősen sokan iratkoztak fel az ellátást kérők listájára. A négyszázhúsz lelkes faluban több mint kétszázan jelezték az igényüket.

Az ételt szállító vállalkozóval mindenütt megegyeztek, a kellő helyiséget is kialakították, a szakhatóságok engedélye is megérkezett. E településeken az ÉLIM Szolgáltató Központ biztosítja majd az ételt a rászorulóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában