építkezés

2020.06.20. 15:30

Elkezdődött a térkövek gyártása az új pétervásárai betonelemüzemben

A napokban megkezdték a próbagyártást az újonnan létesített betonelemüzemben.

Barta Katalin

Fotó: Daniel Beran

Az önkormányzat tulajdonában lévő egyhektáros területen álló régi ipari csarnokban minden feltétel adott azon térkövek gyártásához, amelyeket egyelőre a város területén hasznosítanak majd – tudtuk meg Eged István polgármestertől. Az első napon mi is meg­néztük, hogy készülnek az új elemek a frissen átadott üzemben.

Az új üzemcsarnok helyi embereknek biztosít munkát, megélhetést Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Miközben szemléltük a gyártási folyamatot, megtudtuk, hogy a város önkormányzata által üzemeltetett Szociális Nonprofit Kft. a Belügyminisztérium révén biztosított pályázati forrásból vásárolta meg a benzinkút mögött található Orgona út 14. szám alatti épületet két évvel ezelőtt.

Az elmúlt hónapokban az ingatlanban a közmunkaprogram számára raktárt, a traktorok, fűnyírók, gépek számára telephelyet, ­karbantartó és irodahelyiséget, szociális blokkot alakítottak ki. Ezt követően beszerezték a szükséges gépeket, s előkészítették a technikai hátteret. A projekt részeként egy Opel Movano ­típusú teherautót is vásároltak. A gyártás mostantól ­folyamatos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában