Figyelmeztetés

2019.07.21. 16:17

Elkezdődött az őzek párzási időszak, óvatosan az utakon

Az őzek augusztus közepéig tartó üzekedésére hívja fel a figyelmet az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Magyar Autóklub.

S. S.

A július közepén kezdődő párzási időszakban a közúti közlekedőkre veszélyt jelent, hogy a nász alatt a bakok kergetik a sutákat, és eközben az állatok sokkal figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. Ráadásul nappal is aktívak, így nagyobb a valószínűsége annak, hogy kiugranak az autók elé. Ezért a következő hetekben nem csak a vadveszélyt jelző táblák utáni szakaszon kell résen lenni – írta közös közleményében a két szervezet.

A Heol kérdésére dr. Juhász Attila Simon, a Csengőkő Vadásztársaság ­elnökségi tagja, Felsőtárkány polgármestere azt mondta, hogy területükön három veszélyesebb útszakasz található: az Egerből Noszvajra vivő út, az almári egyenes Szarvaskő felé, valamint a Felnémet és Tárkány közötti útszakasz. Évente ebben az időszakban ezeken az utakon 8–10 vadgázolás történik a statisztikák szerint. Ezeknek mintegy 70–80 százalékában éppen őzzel ütköznek a járművezetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában