javítások

2019.06.10. 09:37

Elkezdték az árvíz utáni kár felszámolását Szilvásváradon

Megkezdődött a településen a tavalyi árvízben megrongálódott építmények helyreállítása.

T. B.

Nagy munkát adott a tavalyi árvíz. Beküldött fotó

Szaniszló László polgármester kifejtette, tavaly önerőből kikotorták a feltöltődött vízfolyásokat, biztonságos közlekedésre ­alkalmassá tették az elmosott utakat, útpadkákat­. A mederkotrás nagy része, valamint az építési munka maradt az idei évre, erre 62 millió forint vis maior támogatást kaptak. A kivitelezés múlt hét végén kezdődött, és július közepéig eltarthat.

Nagy munkát adott a tavalyi árvíz. Beküldött fotó

– A Ménesgazdaság ­mögötti partfalat megterveztettük, megépítjük, a patakon hídpilléreket cserélünk ki és javítunk, s pótoljuk az elvitt köveket. A mederkotrás is nagy munka lesz. A József Attila utcánk mart aszfaltos volt, azt elvitte a víz – mondta a szilvásváradi polgármester.

A tavaly júniusi árvíz után a biztosítók nagyrészt fizettek a helybelieknek, emellett segített az önkormányzat és az Ökumenikus Szeretetszolgálat, és rengeteg felajánlás érkezett.A múlt heti esőzés során akadt kisebb probléma a Vasút utcában, de ott a közút­kezelő segítségével megold­ható a gond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában