Ellenőrizték a hatvani térség két idősotthonát (fotók)

A napokban a hatvani térség két idősotthonát is felkeresték a Heves Megyei Kormányhivatal munkatársai, akik járványügyi ellenőrzést tartottak.

L. L., T. O.

Koronavírus – Ellenőrzés a rózsaszentmártoni Őszirózsa Gondozási Központban

Fotó: Komka Péter

A rózsaszentmártoni Őszirózsa Gondozási Központban a Heves Megyei Kormányhivatal munkatársai a napokban tartottak járványügyi ellenőrzést, amely során mindent rendben találtak. Köszönet az odafigyelésért! – tudatta Sipos Jánosné polgármester asszony. Mint megtudtuk, a hivatal munkatársainak Csaja Réka intézményvezető mutatta be a védőfelszereléseket a központban a koronavírus-járvány idején megtett intézkedések prezentálása mellett.

 

Rózsaszentmártont ellátva Lőrincinek a Mátravidéki Erőműnél lévő idősotthona következett. Megkeresésünkre Seprenyi Renáta intézményvezető arról számolt be, hogy náluk nincs regisztrált koronavírusos beteg, de vannak elkülönített lakóik, akik a kórházból más betegség után tértek vissza. Nekik azonban nincsenek tüneteik. A szakminisztérium által kiadott útmutatókat rendszeresen követik, és a módszertanuk szerint végzik el a szükséges tennivalóikat. Nagy odafigyeléssel naponta takarítanak-fertőtlenítenek. Mostani ellenőrzésük során a honvédség szolnoki vegyvédelmi egysége végez fertőtlenítést az otthonukban. Náluk egyébként, önkormányzati döntés alapján, csak lőrinci lakosok lehetnek.

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos a közelmúltban adta hírül, hogy Magyarország mind az 1035 idősotthonát ellenőrizni és fertőtleníteni fogják. Erre most azért van égető szükség, mert a koronavírus-járvány legveszélyeztetettebb embercsoportjai az otthonokban élnek. A legnagyobb intézményekkel kezdték, majd a kisebbek kerültek sorra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!