Egerszólát

2018.09.02. 12:47

Ettek, ittak, mulattak, új borlovagokat is avattak

A község legnagyobb és legnépszerűbb rendezvényén szép számmal vettek részt érdeklődők, a környező településekről is voltak vendégek.

Süli K.

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg a község legnépszerűbb rendezvényét, az olaszrizling fesztivált szombaton. A résztvevőkhöz az ég is kegyes volt, verőfényes napsütés kísérte a színes programokat.

Az esemény szüreti felvonulással indult, a helyiek, az Egerszóláti Olaszrizling Borlovagrend tagjai, és tucatnyi hagyományőrző csoport vonult a sportpályáról a falu templomába, hogy ott hálát adjanak az idei termésért. Az ebédet már a főzőverseny résztvevői biztosították, többek között volt csülkös pacal, vörösboros pincepörkölt és tárkonyos vadmalacleves is. Programokban sem volt hiány, hagyományőrző műsorokkal, koncertekkel, gyermekprogramokkal várták az érdeklődőket.

Szüreti felvonulással indult a rendezvény Fotó: Márkus Attila

– A programjainkat igyekszünk úgy összeállítani, hogy minden korosztály találjon kedvére valót. A gyermekprogramok elengedhetetlenek, és a fellépőket is úgy válogattuk, hogy mind a fiatalok, mind az idősek úgy érezzék, megéri eljönniük. Nagy hagyománya van már a rendezvényünknek, nagyon fontos a község lakói számára, ezért igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni belőle – részletezte Verebélyi György polgármester.

Az eseményen egy kitüntetést is átadtak, s két új borlovagot is avattak. Előbbi elismerést Bíró Balázs helyi polgárőr érdemelte ki áldozatos munkásságáért, az új borlovagok pedig Petrényi Zsolt és Varga István lettek.

A programok mellett egész nap finom falatokat és természetesen ízletes borokat lehetett fogyasztani, az estét a Tekergő Zenekar és Bereczki Zoltán fellépése színesítette, végül utcabállal zárult a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában