turizmus

2019.02.15. 15:38

Évről évre új idegenforgalmi rekord Egerben

Az elégedett vendég a legjobb marketing.

M. H.

– Ha visszagondolok a tavalyi hírekre, akkor az volt a legörömtelibb, hogy a hosszú hétvégéken, rendezvényeken, háromnapos ünnepeken Eger mindig dobogós helyen állt a szállásfoglalási rendszerek adatai alapján – mondta Habis László polgármester az Eger idegenforgalmi eredményeiről szóló sajtótájékoztatón. Hozzátette, időről időre országosan mérték, mely látványosságok a leglátogatottabbak, a megyeszékhely attrakciói ugyancsak a listák élén álltak.

– Nagyon jó imázs alakult ki a városról – hangsúlyozta Habis László.

Elhangzott, az eredményeket öt év távlatában is megvizsgálták, kiderült, 2013-tól tavalyig folyamatosan megmaradt az érdeklődés a Eger iránt, sőt minden esztendőben nőtt az egyébként is magas látogatottság.

– Ezt az egri szolgáltatók, a szakmai felkészültség, a város vonzereje, az imázsépítés hozta létre – fűzte hozzá.

– Tavaly számos olyan kulturális és sportrendezvényt szerveztünk, amely sokakat vonzott Egerbe. Úgy gondolom, ezekben az eredményekben visszaigazolódik a belvárosi rehabilitációs program, így annak attraktivitása is nőtt – emelte ki a polgármester.

Elhangzott, néhány éve már fél millió vendégéjszakát számláltak a város szálláshelyei, s ez évben ez a mutató meghaladta a 665 ezret.

Egerben 2013 és 2018 között minden évben 35 és 45 ezer között emelkedett a vendégéjszakák száma. Az öt évvel ezelőtti adathoz képest 64 százalékos a bővülés.

Az is kiderült, a szállodák szerepe 54,2 százalékos, jól látható, hogy erős az egyéb szálláshelyek aránya és a számuk is megnőtt az elmúlt esztendők során: ma már több mint 530 nyilvántartott szálláshely van Egerben. Beszédes adat, hogy a 2018-ban regisztrált vendégéjszakák a 12 hónapból tizenegyben meghaladták a korábbi év azonos hónapjainak mutatóját.

A vendégforgalmon belül a külföldiek aránya nő, ez 2018-ban 30 százalék körül volt. A lengyel vendégek aránya 35 százalékos a külföldiek között, ugyanakkor szép növekedést sikerült elérni a cseh turisták között, s erősen dolgozunk a németországi kapcsolatokon is. Stuttgartban az esslingeni testvérvárosi kapcsolat révén remek bemutatkozási lehetőséget kapott Eger – tudatta Hegedűsné Majnár Márta, az Eger Városi Turisztikai Kft. ügyvezetője.

Harmati Judit, a Hotel Eger & Park képviseletében elmondta: sokat kell tenni azért, hogy Eger magas látogatottsága nőjön, vagy megmaradjon ez a kiemelkedő eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában