Ezekre a korlátozásokra számíthatnak a hosszú hétvégén Egerben

Pénteken és a hét végén is éleben maradnak a korlátozások a megyeszékely területén.

Heol

Koronavírus - Eger

Fotó: Komka Péter

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere május 1. napjára és hétvégére a következőket rendeli el a megyeszékhelyen.

A település jelzőszalaggal körbezárt közterületein az egyéni szabadidős sporttevékenység, gyalogos közlekedés kizárólag a körbezárt területen kívül, áthaladás céljából lehetséges. Közterületen tilos a padon és más utcabútoron tartózkodni, valamint a játszótéri és kültéri testedző eszközök használata.

A közterületeken tartózkodni május 2-án 00.00 és 06.00 óra között, május 2-án 22.00 óra és május 3-a 06.00 óra között, valamint május 3-án 22.00 óra és 24.00 óra között tilos, kivéve a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség teljesítése érdekében, valamint a gyógyszertári szolgáltatás és a sürgősségi orvosi ellátás igénybevételét..

A rendelet szabályainak be nem tartása a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartásnak minősül, ami tízezer forinttól ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírsággal szankcionálható. A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrizheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában