felhívás

2019.04.25. 11:39

Falazatszárítás miatt füstöl majd feketén a Mátrai Erőmű kéménye

Visontán a Mátrai Erőműben befejezéséhez közeledik a IV. számú 232 MW-os blokk 30 napos nagyjavítása, a napokban megkezdődtek az üzembe helyezési munkálatok, a hideg és meleg próbák.

Heol

A Mátrai Erőműben remélik, hogy ötven év múlva is szükség lesz az itt szénből és megújuló energiaforrásokból megtermelt villamos energiára Fotó: Gál Gábor

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor

Az éves nagyjavítás célja volt ezúttal is a blokki berendezések üzemkészségének- üzembiztonságának fenntartása, a tervezett normatív javítások elvégzése – tájékoztatta a Heolt a Mátrai Erőmű ZRt. Mint megtudtuk: munkák során elvégezték az erőmű biztonsági berendezéseinek, szivattyúinak, gépészeti berendezéseinek felújítását. A kazán csőrendszerén jelentkező elhasználódások okozta cseréket, javításokat.

A blokk villamos főberendezéseinek: generátor, transzformátorok karbantartására is sor került, csak úgy, mint az egyéb villamos és irányítástechnikai berendezések korszerűsítésére.

A IV. számú blokk kazánjába terv szerint április 28-án, vasárnap 23 órakor gyújtanak be és várhatóan április 30-ig, kedd 20 óráig tart a falazat szárítása. Így az erőmű 202 méteres kéményén – a szakaszos olajtüzelésből adódóan – sötétebb füstgáz fog távozni. A néhány napos szárítási idő során előálló sötétebb füst miatt a Mátrai Erőmű ZRt. vezetése kéri az érintett lakosság megértését, szíves türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában