augusztus 20.

2019.08.18. 15:30

Falunapon ünnepelték az államalapítást Mezőtárkányban

Szombaton augusztus 20-i ünnepséget és falunapot tartottak a településen.

S. S.

Fotó: Márkus Attila M-A

A falunap miatt már kora reggel a fakanalak kopogását lehetett hallani: a 12. „paprikáskumpér”-főző verseny résztvevői serénykedtek az üstök mellett. Ettől kezdve a nap mindvégig mozgalmas volt. Jolly és Suzy, a helybeli Gyöngyvirág nyugdíjas klub ének- és tánccsoportja, Fazekas Edina kistárkányi énekes is színpadra lépett, majd utcabállal zártak éjfélkor.

A hivatalos ünnepségen Tóthné Szabó Anita polgármester előbb köszöntötte a megjelenteket, majd kitüntetéseket adott át, illetve ő maga is – a képviselő-testület döntése alapján – a kitüntetettek sorát gyarapította: díszpolgári címet kapott. A posztumusz díszpolgári címet Szalmás János és Sumi Margit leszármazottai vehették át.

Mezőtárkányért kitüntető címet adományozott a képviselő testület Juhász Péternek, Németh Róbertnek és Ragó Zsoltnak. Más elismerések között a Mezőtárkány fejlődéséért haladásáért Díszoklevelet és plakettet Német Géza és Pásztor István vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában