BÜKK

2019.01.07. 16:59

Farkasokat vonzhat az illegális dögtér

Dögteret találtak közérdekű bejelentés nyomán a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) munkatársai múlt év végén.

L. R.

Közleményükből kiderül, szarvas, muflon és őz tetemek tűnnek fel egy Szarvaskő és Egercsehi közti területen. A bejelentő feltételezése szerint a dögtér nagyragadozók elejtésére szolgálhat.

A BNPI Természetvédelmi Őrszolgálata a helyszínen körülbelül harminc méter sugarú körben szétszórva több mint tíz, vadászható fajként azonosított állattetem szakszerűen zsigerelt maradványát, s háziállatok csontvázait, tollait találta. A maradványok közül egy vadászati hatósági azonosítóval ellátott tetem is előkerült. A helyszíntől nem messze a bozótosban magaslesre bukkantak, melyhez hozzáférhető, használt ösvény vezet.

A terület 1988-tól napjainkig farkasok élőhelyeként is ismert – olvasható a BNPI közleményében. Kifejtik, az állati eredetű hulladékok megsemmisítésének vázolt módja tiltott, a nagyragadozók etetése nemkívánatos tett, mely a humán-nagyragadozó konfliktusok kialakulásának esélyét növelheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában