heves

2018.12.02. 14:37

Felújított járda fogadja a tanulókat

Nagyszabású energetikai ­fejlesztés volt 2016-ban.

Sz. K.

Megújul a hevesi Körzeti Általános Iskola balesetveszélyes, megkopott főbejárat előtti bitumenes burkolata az önkormányzat és Szajkó Dezső vállalkozó közös munkájának, hozzájárulásának köszönhetően. A szakemberek jó ütemben haladnak a gyalogút kialakításával.

Sándor Istvánné intézményvezető-helyettes kijelentette, a felújítás november végén kezdődött el, s az iskola épületébe vezető járda hamarosan kifogástalan állapotban várja az iskolába érkező tanulókat.

Elmondta továbbá, hogy jólesik nekik az a folyamatos odafigyelés, amit az elmúlt négy esztendőben tapasztalnak a városvezetéstől, valamint Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője részéről. Az intézményvezető-helyettes példaként megemlítette az iskola megújulását, a tornaterem korszerűsítését és a kisebb, de annál örömtelibb, empatikus, emberi gesztusokat is, mint például a jelenlegi járdafelújítás.

– Csupán annyi dolgunk maradt, hogy mindezeket a megújult értékeket megbecsüljük és vigyázzunk rá – fogalmazott Sándor Istvánné.

Két évvel ezelőtt az önkormányzat jóvoltából új nyílászárókat, valamint külső szigetelést kapott az iskolaépület, majd 2016 szeptemberében a kézilabda-szövetséghez benyújtott sikeres pályázat és az önkormányzat támogatásával elkezdődtek a tornaterem, a vizesblokkok és az öltözők felújítási munkálatai. Kívül-belül megszépült az iskola korszerűtlenné vált épületrésze. A több mint negyvenéves helyiség az utolsó pillanatban kapta ezt a lehetőséget, hiszen a diákok nem tudtak megfelelően sportolni a tárgyi feltételek hiánya miatt. Ezt követően ugyancsak egy sikeres önkormányzati pályázat eredményeként a sportpálya mögötti részen műfüves pályát alakítottak ki.

Címkék#Heves

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában